arrow
Τμήμα Covid-19

Ελέγχου Covid-19

Διαθεσιμότητα υπηρεσίας Διαθεσιμότητα υπηρεσίας
01.

Τεστ κορονοϊού – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας και διακριτικότητας, τα κέντρα του Ομίλου Υγεία Πτολεμαΐδας προσφέρουν όλες τις διαθέσιμες εξετάσεις για τον Covid-19, όπως Μοριακό και Rapid Test, καθώς και τεστ αντισωμάτων, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία.

Η δειγματοληψία γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό προστασίας και πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες σας, ενώ τα αποτελέσματα αποστέλλονται άμεσα.

Οι εξετάσεις κορονοϊού που διενεργούνται στα κέντρα του Ομίλου συμμορφώνονται με όλα τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ενώ εφαρμόζονται και όλα τα ειδικά μέτρα προφύλαξης ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία των διαγνωστικών μας κέντρων.

Για να προσδιορίσουμε με ασφάλεια αν κάποιος νοσεί από Covid-19, προτείνεται το τεστ RT-PCR, ένα τεστ αξιόπιστο ακόμα και κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της μόλυνσης, όταν τα επίπεδα του ιού είναι χαμηλά.

02.

Εξετάσεις κορονοϊού που πραγματοποιούνται

ΕΞΕΤΑΣΗ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
1

Mοριακό Τεστ RT-PCR

Η μοριακή εξέταση προσδιορίζει αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό (αντιγόνο). Η συγκεκριμένη εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έναρξη των συμπτωμάτων και ίσως χρειαστεί να επαναληφθεί.
 • Mοριακό Τεστ RT-PCR ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδα
 • Mοριακό Τεστ RT-PCR ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο
 • Mοριακό Τεστ RT-PCR ΥΓΕΙΑ Γρεβενών
2

Rapid Test

Το τεστ Ταχείας Ανίχνευσης Αντιγόνου διενεργείται σε άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2, με αποτελέσματα έτοιμα σε 15-20 λεπτά. Η εξέταση πραγματοποιείται με λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους
 • Rapid Test ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδα
 • Rapid Test ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο
 • Rapid Test ΥΓΕΙΑ Γρεβενών
3

Τεστ αντισωμάτων

Αιματολογικός έλεγχος ανίχνευσης των αντισωμάτων IgG & IgM, που προσδιορίζει αν ο ασθενής έχει νοσήσει στο παρελθόν από τον SARS-CoV-2. Το συγκεκριμένο τεστ πραγματοποιείται για επιδημιολογικό και όχι για διαγνωστικό σκοπό
 • Τεστ αντισωμάτων ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδα
 • Τεστ αντισωμάτων ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο
 • Τεστ αντισωμάτων ΥΓΕΙΑ Γρεβενών
 • ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδα ΥΓΕΙΑ Πτολεμαΐδα
 • ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο
 • ΥΓΕΙΑ Γρεβενών ΥΓΕΙΑ Γρεβενών
03.

Κέντρα που εξυπηρετούν

διαγνωστικό κέντρο Υγεία Πτολεμαΐδας
Υγεία Πτολεμαΐδας

Υγεία Πτολεμαΐδας

διαγνωστικό κέντρο Ιπποκράτειο Πτολεμαΐδας
ΥΓΕΙΑ Ιπποκράτειο

Ιπποκράτειο Πτολεμαΐδας

04.

Μοντέρνος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς

Τεστ κορονοϊού πραγματοποιούνται σε όλα τα κέντρα του Ομίλου, όπου χρησιμοποιούνται πανίσχυροι μοριακοί αναλυτές για τη γρήγορη ανίχνευση του Covid-19 και άλλων μεταδοτικών νοσημάτων.

Για όλες τις εξετάσεις Covid-19 καθώς και για τις μικροβιολογικές και ανοσολογικές εξετάσεις σας, εμπιστευθείτε την τεχνολογία αιχμής του Υγεία Πτολεμαΐδας.

05.

Συχνές Ερωτήσεις

Σε περίπτωση που έχετε βρεθεί θετικός στον ιό του Covid19, παραμείνετε σε απομόνωση τουλάχιστον 5 ημέρες και αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα.

Αν μετά το πέρας του 5ημερου δεν έχετε συμπτώματα, μπορείτε να βγείτε από την απομόνωση. Σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν, ενδείκνυται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) για τουλάχιστον άλλες πέντε (5) ημέρες μετά τη λήξη της απομόνωσης.

Αν έχετε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, κάντε χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια Rapid ή Μοριακού τεστ την 5η ημέρα από την έκθεση.

Η βιβλιογραφία δείχνει ότι ο Covid-19 έχει σοβαρότερες επιπτώσεις σε άτομα άνω των 60 ετών. Επιπλέον, άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή ασθένειες του αναπνευστικού (π.χ. χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καρκίνο, σοβαρή παχυσαρκία, ανοσοανεπάρκεια κ.α.) έχουν υψηλό ρίσκο να νοσήσουν σοβαρά.

Τα συμπτώματα του COVID-19 διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, με τα πιο συνήθη να είναι: πυρετός, ξηρός βήχας, κούραση, επιπεφυκίτιδα, πονοκέφαλος, απώλεια γεύσης ή όσφρησης, δυσκολία στην αναπνοή κ.α.

Η βασική διαφορά μεταξύ των εξετάσεων είναι ότι τόσο το μοριακό όσο και το rapid τεστ μπορούν να διαγνώσουν αν ο ασθενής είναι θετικός στον κορονοϊό αυτή τη στιγμή, ενώ το τεστ αντισωμάτων μας δείχνει αν ο ασθενής είχε νοσήσει στο παρελθόν.

Το τεστ κορονοϊού ενδείκνυται σε περίπτωση που θεωρείτε ότι τα συμπτώματα σας ταιριάζουν με αυτά του ιού καθώς και σε περίπτωση που έχετε έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα. Υπάρχουν και περιπτώσεις προληπτικού ελέγχου για την εργασία σας, μια προγραμματισμένη εγχείρηση, ένα ταξίδι στο εξωτερικό κλπ. Οι οδηγίες διαφέρουν ανάλογα τα μέτρα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και το ιικό φορτίο της χώρας και της πόλης που διαμένετε.

Τα κέντρα του Ομίλου Υγεία Πτολεμαΐδας εξυπηρετούν τους κατοίκους όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Κάτοικοι Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Φλώρινας, Κοζάνης, Βέροιας, Έδεσσας καθώς και όλης της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετούνται από τα κέντρα μας με συνέπεια και ασφάλεια. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, ώρες λειτουργίας και τιμές για τεστ covid.

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού σε 5 λεπτά! Άμεση ενημέρωση για τις διαθέσιμες εξετάσεις στο κέντρο της επιλογής σας.
Αποτελέσματα Εξετάσεων

Αποτελέσματα Εξετάσεων

Συνδεθείτε με ασφάλεια στην πλατφόρμα MyVue και δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας, εικόνες και πορίσματα.
Επιστροφή στην αρχήback to top